Kymmenen syytä, miksi nuorten tulisi harrastaa balettiaKymmenen syytä, miksi nuorten tulisi harrastaa balettia

Baletti on eräänlainen performanssitanssi, joka alkoi Italian renessanssin aikana ja kehittyi myöhemmin konserttitanssiksi Ranskassa ja Venäjällä. Se on siitä lähtien ollut laaja, erittäin tekninen tanssimalli, jolla on oma ranskankielinen terminsä.

Se on ollut maailmanlaajuisesti vaikuttava ja on määritellyt monien muiden tanssityylien ja kulttuurien perustekniikat. Balettia on opetettu eri kouluissa ympäri maailmaa, jotka ovat historiallisesti omien kulttuuriensa ohella muodostaneet ja sen seurauksena taide on kehittynyt useilla eri tavoilla. Alla luettelemme kymmenen syytä, miksi nuorten tulisi alkaa harrastamaan tätä upeaa tanssilajia.

Ymmärrät kehosi paremmin

On tärkeää oppia tuntemaan kehosi paremmin. Baletti auttaa varmasti! Baletin jäsennelty ja metodinen lähestymistapa kannustaa sinua oppimaan kehon anatomiaa, mutta myös omia vahvuuksia ja heikkouksia. Tämä viisaus  auttaa sinua etenemään tanssiurallasi ja muissa harrastuksissa, mutta elämässä ylipäätään.

Erinomainen ryhti ja ylevyys

Balettitanssijat ovat tunnettuja yleväestä läsnäolostaan ​​ja upeasta ryhdistään. Vaikka lopettaisit baletin, luultavasti vielä monia vuosia harrastamisen jälkeen tuntemattomat ihmiset kysyvät oletko tanssija – ja kukapa ei pitäisi tästä huomiosta? Ryhti ei ole pelkästään fyysinen ominaisuus – se voi olla myös persoonallisuutesi ja käyttäytymisesi näkökulma.

Rakentaa vahvoja ja hoikkia ​​lihaksia

Baletti voi auttaa sinua kehittämään hoikat lihakset. Tulet kehittämään vahvuutta, joka auttaa sinua muissa tanssityyleissä ja urheilulajeissa, vaikka baletti ei olisikaan sinun ykkösvalintasi.

Antaa sinulle hyvän perustekniikan

Balettitekniikat eivät rajoitu pelkästää vain balettitanssiin, vaan samat tekniikat muodostavat myös muiden tanssityylien, kuten erityisesti jazzin, lyyrisen ja modernin tanssin perustan. Kun purat liikkeen, näiden eri tanssityylien välillä, huomaat ettei niiden välillä ei ole kovinkaan suurta teknistä eroa – ero tulee enemmänkin laadusta ja tyylistä.

Auttaa muiden tanssityylien hallitsemisessa

Baletti voi auttaa myös muiden tanssilajien kanssa. Tanssijat, joilla on klassinen balettitausta, erottuvat aina väkijoukosta katsottuna, erityishiotun ja superpuhtaan balettitekniikan avulla. Jalkojen ja jalkaterien asennot, lantion sijoittaminen ja selkärangan kohdistaminen ovat kaikkea, mihin baletti keskittyy voimakkaasti. Siksi muiden tanssityylien, etenkin modernin ja jazzin tanssilajit ovat helposti omaksuttavissa.

Ymmärtää tanssin historiaa

Baletilla on rikas historia, joka ulottuu aina 1400-luvun Italiaan asti. Tekniikka ja tyyli ovat muuttuneet suuresti vuosien varrella, mutta taidemuoto itsessään säilyy paitsi opettajien välityksellä myös perinteisten ohjelmistojulkaisujen kautta. Romanttisista baleteista, kuten Les Sylphidesista klassiseen Joutsenlampeen, on tärkeä osa historiaa paitsi tanssin ja taiteen, mutta myös koko maailman kannalta. Oppiminen ja arvostus lisää syvyyttä uraasi taiteilijana riippumatta siitä, missä olet. Pas de chat, en croix, battement frappé, balettiterminologia on tärkeä paitsi oppimisen asentojen ja askelten nimien kannalta, mutta tajuamaan myös liikkeen laatua, joka rikastuttaa ymmärrystäsi ja suorituskykyäsi. Ekstrapalkinto, on se, että opit vierasta kieltä huomaamattomasti. Vaikuttaa siltä, ​​että balettimusiikki on pehmeää ja täyteläistä, mutta itse asiassa se voi olla erittäin monimutkainen rytmin, rakenteen ja laadun kannalta. Baletti on hyvä tausta ja myös perinteisen balettikoulutuus auttavat sinua ymmärtämään paremmin näitä musiikkielementtejä ja käyttämään niitä parantaaksesi tanssia millä tahansa tyylillä.Baletin koulutuksen saaneet tanssijat eivät vain erotu teknisesti auditoinneissa, vaan tosiasia on, että monet auditiot alkavat balettitangolta. Pääset näyttämään heti vahvuuksiasi – joten varmista, että sinulla on ainakin perusasiat kunnossa balettitekniikan suhteen.

Baletti on kovaa työtä ja epäilemättä vaikein tanssityyli hallita, mutta baletti voi olla myös maagista. On syynsä, miksi yleisö on niin kiehtonut tästä taidemuodosta – eliittibalettitanssijat tekevät kaikkein uskomattomimpia asioita ja saavat kaiken näyttämään vaivattomalta. Älä paina itsesi liian pitkälle täydellisyyden tavoittelusta – joskus sinun on vain annettava baletin viedä sinut mukanaan liikkeen ja musiikin kauneuteen, perintöön ja romantiikkaan.